SBU ülem: veokeid kasutatakse relvastuse ja hukkunud Vene sõdurite veoks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene valge veok
Vene valge veok Foto: SCANPIX

Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) ülem Valentin Nalivaitšenko, rääkis, et pooltühje Venemaa veokeid kasutatakse separatistidele varustuse vedamiseks ja Vene sõdurite laipade minema toimetamiseks.

«Need on sõjaväelased, kes on treenitud varustust kohale toimetama, juhtima lahingmasinaid ja tanke,» rääkis ta veokijuhtidest, kes tema sõnul hakkavad juhtima separatistide lahingmasinaid.

Nalivaitšenko sõnul võetakse pooltühjad humanitaarabiveokid ilmselt kasutusele relvade separatistidele viimiseks ja Ukraina idaosas tapetud Vene sõdurite surnukehade minema viimiseks.

Samas lubas ta, et Ukraina väed konvoid ei ründa.

Uudisteagentuuri AP ajakirjanikud kuulsid veokeid jälgides, kuidas mitmed neist kolisesid ja oli selgelt kuulda, et miski liikus kehva kattega teel ka veoki lastis ringi. Seega on taas kord kinnitust saanud, et mitmed veokid on pooltühjad.

Ukraina oli seni andnud loa riiki siseneda vaid mõnekümnele veokile, ent praegu on meedia andmetel läbi separatistide kontrolli all oleva piirkonna ebaseduslikult riiki sisenenud juba kuni 145 veokit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles