Paet: Vene sõidukite sissetung on täiesti vastuvõetamatu

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Izvarino piiripunktis lehvitas üks mees konvoile tervituseks Vene lippu ning tema kõrval väis näha naist, venekeelse tänuavaldusega.
Izvarino piiripunktis lehvitas üks mees konvoile tervituseks Vene lippu ning tema kõrval väis näha naist, venekeelse tänuavaldusega. Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paet ütles, et Venemaa sõidukite sissetung Ukrainasse vastu Ukraina valitsuse tahet on täiesti vastuvõetamatu. «Humanitaarabi ei saa olla ettekääne ega õigustus Venemaa jätkuvale sekkumisele Ukraina asjadesse,» ütles Paet.

«On selge, et tegemist on sissetungiga Ukraina territooriumile,» lisas ta.

Paeti sõnul rikub see rahvusvahelise õiguse põhimõtteid. «Humanitaarabi osutamine saab toimuda ainult Ukraina valitsuse nõusolekul ning abi tuleb korraldada ÜRO või Punase Risti kaudu,» ütles ta. «Asjaolu, et Vene veoautod sisenesid Ukraina territooriumile ilma korraliku piiri- ja tolliprotseduurita ning et lasti ei antud üle Punase Risti esindajatele on lubamatu ja räägib hoopis teistest motiividest,» lisas Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles