NATO: Venemaa viis suurtükid Ukraina territooriumile

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

NATO teatas täna, et Venemaa on viimaste päevade jooksul viinud suurtükke koos sõduritega Ukraina territooriumile ning kasutab neid Kiievi vägede ründamiseks.

Lääneriigid on kaua süüdistanud Moskvat separatistide toetamises, kuid see on esimene kord, kui lääs on väitnud, et neil on tõendeid Vene sõjaväe otsesest seotusest Ukrainas, vahendas New York Times.

Venemaa käik märgib suurt arengut Kremli rollis Ida-Ukraina konfliktis ja leiab aset samal ajal, kui Vene humanitaarkonvoi Kiievi loata Ukrainasse sisenes.

NATO pressiesindaja Oana Lungescu sõnul on allianss augusti keskpaigast saanud mitmeid teateid Vene vägede otsesest tegevusest Ida-Ukrainas. «Vene suurtükke kasutatakse nii teiselt poolt piiri kui Ukraina territooriumil Ukraina vägede vastu,» lausus Lungescu.

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen teatas Reutersi vahendusel täna, et Vene vägede arvu suurenemine Ukraina piiri ääres on ärevust tekitav. «Me oleme samuti näinud suurt hulka relvastust, nende hulgas tankid, soomukid ja suurtükid, liikumas separatistidele Ida-Ukrainas,» sõnas Rasmussen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles