Riigi toel alustab Eestis kõrgkooliõpinguid 11 väliseesti noort

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänavu sügisel alustab Eestis kõrgkooliõpinguid Eesti riigi toel 11 väliseesti noort. Rahvuskaaslaste programmi stipendiumi toel jätkab õpinguid Eesti ülikoolides, rakenduskõrgkoolides ja kutseõppeasutustes 21 noort.

Nii tänavu kui varasematel aastatel on kõige enam Eestisse õppima tulijaid pärit Venemaalt. Uutest stipendiaatidest kuus on pärit Venemaalt ning üks Ameerika Ühendriikidest, Saksamaalt, Luksemburgist, Islandilt ja Gruusiast. Kümme stipendiumi saajat asuvad õppima Tartu ülikoolis ja üks maaülikoolis, teatas haridusministeerium.

Rahvuskaaslaste programmi stipendiumi toel on aastatel 2002-2013 Eestisse õppima tulnud kokku 87 väliseesti noort. Kõige populaarsemateks õppesuundadeks on läbi aastate olnud sotsiaalteadused, humanitaaria, isikuteenindus ja arvutiteadused. Programmi vahenditest kaetakse stipendiaatide õppeteenustasu, eluaseme- ja õppetoetus ning sõidukulud koju ja tagasi.

Rahvuskaaslaste programmi stipendiumide haldamine toimub koostöös sihtasutusega Archimedes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles