Galerii: meeleavaldus Ukraina toetuseks Venemaa saatkonna ees

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodanikuaktivistid korraldasid täna Tallinnas Pikal tänaval Venemaa saatkonna ees piketi, et nõuda Venemaalt Ukraina asjadesse sekkumise lõpetamist.

Kohale tuli paarkümmend inimest, kes kandsid Eesti ja Ukraina lippe ning plakateid, mis nõudsid Venemaa presidendilt Vladimir Putinilt Ukrainast oma käte eemale hoidmist.

Piketi ühe eestvedaja Ants Ermi sõnul peaks kogu maailm, sealhulgas Eesti rahvas mobiliseerima end Putini revanšistliku neofašistliku režiimi vastu.

Erm märkis, et 75 aastat tagasi sõlmitud Molotov-Ribbentropi pakt tõmbas kriipsu peale Eesti, Läti ja Leedu iseseisvusele. Ta lisas, et tänu Vene impeeriumi ajutisele nõrkuseperioodile läks Eestil iseseisvuse taastamine veretult ja suhteliselt valutult.

«Täna on paraku kõik saavutatu suures ohus, võib-olla isegi suuremas kui 20. augustil 23 aastat tagasi. Siis me tunnetasime seda ohtu ja olime valmis paljakäsi tankide vastu minema. Kas me tunnetame ka täna, millises ohus me oleme ja mitte ainult meie vaid kogu demokraatlik maailmakorraldus,» märkis Erm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles