Video: kaks Hiina inseneri tegid omale Lamborghini Diablo koopia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiinlastest insenerid Wang Yu ja Li Lintao unistasid isiklikust Lamborghini Diablost, mis on maailma üks kalleimaid autosid ja mida enam kui kümme aastat ei toodeta. Seega otsustasid nad auto oma kätega valmis teha, vahendas Reutersi video.

Mehed alustasid auto meisterdamist Pekingis asuvas garaažis 2010. aastal, kasutades peamiselt Lamborghini originaalosi.

Neile läks see maksma umbes 228 000 dollarit, mis Wangi sõnul on kümnendik sellest, kui palju ehtsa Diablo eest Hiinas küsitakse.  

32-aastane Wang selgitas, et nad tegid selle Diablo austusavaldusena originaali vastu ja ka kogemuste hankimiseks. «Kui olin väike, siis Enzo Ferrari oli see inimene, keda ma enim imetlesin,» jutustas insener ja lisas, et siis sai ta ka teada, et auto ongi nimetatud selle inimese järgi. Sealt tekkis tal ka idee ja unistus oma automargist.    

Wang õppis mehaanikainseneriks Inglismaa, Li aga Kanadas. Nad hakkasid koos tööle pärast välisõpingutelt Pekingisse naasmist.  

Li Lintao sõnul on suurimaks probleemiks autotööstuste praegune süsteem ja valitsuse poliitika ning seadused, mis piiravad nende tootmisvõimsust ja autotööstuses tegutsevate andekate professionaalide kujutlusvõimet. Pole mingit alust ega võimalust potentsiaali väljendada, lisas ta.   

Pärast mitme sportauto kopeerimist töötavad mehed nüüd kolmerattalise T-Rexi kallal.  

Wang Yu rääkis, et tulevikus tahab ta luua ja valmistada sportautosid oma isikliku kaubamärgi all. «Hiinlased suudavad samuti superautosid valmistada. Me tahame valmistada autosid hiinlaste abiga ja Hiina inimestele ning rahuldada meie inimeste nõudlust taskukohasema summa eest selliselt, et inimesed saakski neid tegelikkuses endale sõitmiseks lubada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles