Tiit Riisalo: IRL keskendub valimiste programmi koostamisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Riisalo
Tiit Riisalo Foto: Peeter Langovits / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) keskendub peasekretäri Tiit Riisalo sõnul riigikogu valimiste programmi koostamisele ja peab toetusprotsentide muutumist augustis väheoluliseks.

«Augustis ei ole erakondade toetusprotsentides olulisi muutusi toimunud ning kõik liikumised jäävas statistilise vea piiridesse,» ütles Riisalo BNSile. «IRL keskendub lähikuudel 2015. aasta riigikogu valimiste programmi koostamisele ning juba homme kogeneb IRL-i rahvakogu,» lisas ta. «Üheskoos arutame, mis võiksid olla parimad lahendused meie julgeoleku tagamiseks ning rahvaarvu ja jõukuse kasvatamiseks. Lõplik IRL-i valimisprogramm valmib selle aasta hilissügiseks,» sõnas Riisalo.

Populaarseim erakond oli augustis jätkuvalt Reformierakond 29 protsendise toetusega, ehkki partei toetus kuu varasemaga võrreldes veidi langes, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud TNS Emori küsitlusest.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks oma hääle Reformierakonnale 29 protsenti, Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnale 26 protsenti, Keskerakonnale 25 protsenti ning Isamaa ja Res Publica Liidule (IRL) 15 protsenti valimisealistest kodanikest.

Reformierakonna toetus vähenes kuuga kahe protsendipunkti, sotside toetus tõusis kahe protsendipunkti, Keskerakonna toetus suurenes kahe protsendipunkti ning IRLi toetus langes ühe protsendipunkti võrra.

Augustis ei osanud oma eelistust öelda 34 protsenti vastanutest.

Emor küsitles rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellimusel perioodil 13.-20. augustini 436 valimisealist kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles