Merkel toetab Porošenko plaani Ukraina detsentraliseerimisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel.
Saksa kantsler Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Saksamaa kantsler Angela Merkel ütles täna Kiievis, et toetab Ukraina presidendi Petro Porošenko plaani detsentraliseerimisest.

Kantsler ütles, et hindab kõrgelt Porošenko algatusi ja rõhutas, et Saksamaa aitab igati kaasa reformide elluviimiseks Ukrainas.

«President Potošenko ütles ametisse astudes, et toetab detsentraliseerimist (keskvõimu vähendamist, PM). Saksamaal on seoses sellega teatud raskus. Kui meie räägime detsentraliseerimisest, siis nimetame seda teisiti – föderaliseerimine. Ja seda, mis meil mõistetakse föderaliseerimise all, mõistetakse Ukrainas kui detsentraliseerimist. Ja see on see, mida president tahab. Ja see on tähtsaimaks sammuks selle poole, et venekeelne elanikkond tunneks tugevat ühtekuuluvust Ukrainaga, et nad jääksid Ukrainaga. Ja mina arvan, et see protsess peab jätkuma,» rääkis Merkel.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles