Kõrgemas sõjakoolis tahab õppida 274 noort

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KVÜÕA kõrgem sõjakool
KVÜÕA kõrgem sõjakool Foto: Sille Annuk

Täna algasid sisseastumiskatsed kõrgemasse sõjakooli, kuhu õppima asumiseks esitas avalduse 274 kandidaati.


Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgema sõjakooli põhikursusele kandideerib 207 kandidaati, keskastmekursusele ehk magistriõppesse 23 ning esmakordselt avatud nooremohvitseride kursusele 45 kandidaati.

Õppeaeg sõjakooli põhikursusel maaväe õppesuunal on kolm aastat ja õhuväe õppesuunal koostöös lennuakadeemiaga 3,5 aastat, teatas kaitseväe peastaap.

Esmakordselt sel aastal avatud nooremohvitseride kursustele kandideerimise tingimuseks on eelnevalt omandatud kõrgharidus ja läbitud ajateenistus. Maaväe nooremohvitseride kursuse kestuseks on üks ja mereväe nooremohvitseride kestuseks poolteist aastat.

Keskastmekursus on kaheaastane magistriõpe, mis võimaldab jätkata õpinguid varem omandatud erialal ning saada ettevalmistus teenistuseks jalaväepataljoni ja jalaväebrigaadi staabis, sõjaaja pataljoniülema ametikohal või nendega võrdsetel ametikohtadel.

Sõjakooli vastu võetutega sõlmitakse tegevteenistusleping ning neile kehtivad kõik kaitseväeteenistusest tulenevad sotsiaalsed garantiid. Põhi- ja nooremohvitseride kursuse lõpetanutele annab president nooremleitnandi auastme, keskastmekursuse lõpetanud saavad sotsiaalteaduste magistrikraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles