Rootsi äärmuslased soovitavad põgenike eemal hoidmiseks neile rohkem raha anda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kroonprintsess Victoria (keskel)Stockholmi immigrantide koolis.
Rootsi kroonprintsess Victoria (keskel)Stockholmi immigrantide koolis. Foto: SCANPIX

ÜRO põgenikeagentuur UNHCR pole rahul, et paremäärmuslikud Rootsi Demokraadid kasutavad neid oma kampaanias asüülitaotlejate arvu vähendamiseks riigis, edastas täna Rootsi raadio.

Immigrantidevastased Rootsi Demokraadid leiavad, et põgenikele Rootsis varju andmise asemel tuleks kulutada rohkem raha pagulaste abistamisele kriisipiirkondade läheduses. Erakond toetab suuremate summade eraldamist UNHCR-le, mis koordineerib ÜRO tegevust põgenike abistamisel.

Rootsi Demokraatide ettepaneku kohaselt tuleks ka Süüria kodusõja eest põgenejaid aidata UNHCR-i vahendusel Süüria naaberriigis Jordaanias. Erakonna kinnitusel on UNHCR-i üleskutse suuremateks rahaeraldusteks kooskõlas Rootsi Demokraatide poliitikaga.

UNHCR-i Euroopa osakonna juht Vincent Cochete kinnitas täna usutluses ajalehele Dagens Nyheter, et organisatsioonile suuremate summade eraldamine ja Rootsis varju saavate pagulaste arvu vähendamine ei ole omavahel seotud.

«ÜRO põgenikeagentuuri rahastamise suurendamine ei mõjuta seda, kui paljud pagulased taotlevad asüüli Euroopas,» kinnitas Cochete.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles