Meediaekspert esileedi suudlusest: avalikkusel oli õigus teada

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi abikaasa Evelin Ilves peol Kalamajas.
Presidendi abikaasa Evelin Ilves peol Kalamajas. Foto: Viktor Burkivski

«Avalikkusel oli õigus teada, aga tuleks maksimaalselt austada inimese väärikust - kedagi ei tohiks mõnitada,» ütles Eesti Ajalehtede Liidu tegevjuht Mart Raudsaar eelmisel nädalal avaldatud piltide kohta, millel presidendi abikaasa Evelin Ilvese suudleb tundmatut noormeest.

«See on teema, mida ei saa maha vaikida, aga küsida võib, kus jookseb piir eraelu või avaliku riigielu vahel,» lisas Raudsaar.

Meediaeksperdi sõnul on tähelepanu õigustatud, sest presidendi abikaasa on seotud presidendi institutsiooniga.

Nagu kirjutas Vahur Kersna tänases Postimehes, on Evelin Ilves ainus inimene Eestis, kes saab abielus olemise eest palka.

Toomas Hendrik Ilvese ametiaeg kestab veel kaks aastat.

Sellegipoolest mindi Raudsaare arvates reageeringutes liiale. Ta viitab arvamustele sotsiaalmeedias, kus nõutakse presidendi tagasiastumist ja Evelin Ilvest tembeldatakse truudusetuks.

Raudsaare sõnul on Ilvese skandaalne samm esmakordne juhtum Eesti ajaloos.

Seetõttu meedia alles kompab piire juhtumi puhul, mille jaoks pole käitumismudeleid veel välja kujunenud.

Samas ei tohi tema sõnul unustada ka rahvusvahelist mõõdet. Kuigi Eesti president ei teinud otseselt midagi valesti, mõjutab riigi esindajate kohta ilmuv kuvandit Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles