Juhan Lepassaar lahkub riigikantselei Euroopa Liidu asjade direktori kohalt

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Lepassaar
Juhan Lepassaar Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikantselei kuulutas täna välja avaliku konkursi Euroopa Liidu asjade diretori ametikoha täitmiseks, kuna seni ametis olnud Juhan Lepassaar otsustas lahkuda.

Europarlamendi liige Andrus Ansip ütles juuli teises pooles Postimehele, et tegi Lepassaarele ettepaneku asuda tema volinikuks saamisel kabinetiülemaks, kuna tegemist on Euroopa Liidu asjades väga tugeva spetsialistiga. «Me oleme käinud koos paljudel Euroopa Liidu ülemkogudel ja koos puudade viisi soola ära söönud. Ta on ülimalt tugev ja hea spetsialist,» märkis Ansip toona.

Lepassaar kinnitas täna Postimehele, et esitas avalduse Euroopa Liidu asjade direktori kohalt lahkumiseks. Ta põhjendas otsust sellega, et Ansip tegi talle pakkumise, ning juhul, kui viimane peaks Euroopa Komisjoni voliniku kohale asuma, annab see Lepassaarele võimaluse uueks ametiks ette valmistuda.

Lepassaar lahkub riigikantseleist 8. septembril ning uue Euroopa Liidu asjade direktori leidmiseks  kuulutas riigikantselei täna välja ka avaliku konkursi.

1. juulist asus Lepassaar ajutiselt tööle Euroopa Komisjoni asepresidendi Siim Kallase kabinetis. Riigikantselei Euroopa Liidu asjade direktori kohal on teda seni asendanud Klen Jäärats.

Euroopa komisjoni uus koosseis peaks tööd alustama 1. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles