Postimees hakkab avaldama Igor Taro Facebooki-päevikut sõjasündmustest Ukrainas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Igor Taro Facebooki postitusest.
Fragment Igor Taro Facebooki postitusest. Foto: Igor Taro Facebooki leht

Postimees hakkab avaldama ajakirjanik Igor Taro Facebookis ilmuvaid ülevaateid sõjasündmustest Ukrainas.

«Sõelun iga päev teateid rindel toimuvast, vaenupoolte tegevusest,» kirjeldas Taro. 

«Vaatan regulaarselt nelja või rohkemat Ukraina allikat, samuti separatistide omi, aga ka seda, mida venelased kirjutavad,» selgitas ta. «Komosmolskaja Pravda tiim on seal praegu sees näiteks, vaatan, kuhu nemad on pääsenud ja muud samas laadis.»

«Teen ülevaateid mitmete allikate-osapoolte info põhjal, iga fakti alati konkreetselt viitamata, kuna tihti oleks ühele faktile kolm-neli viidet,» rääkis Taro.

«Kommenteerin, mida pean laekuvast infost tõepäraseks, ega ma üksikuudiseid, välkuudiseid ei avaldagi, sest õhtune välkuudis võib hommikuks osutuda valeinfoks,» selgitas Taro. «Teengi rohkem päevakokkuvõtteid, mitte ei kajasta üksikuid uudiseid.»

Taro on enda sõnul sealset sündmustikku juba mitmeid kuid jälginud ning teeb neid ülevaateid eelkõige seepärast, et inimestel ei tekiks valearusaama, nagu oleks Ukrainas kõik juba vaibunud.

Rahvusringhäälingu korrespondendina töötav Taro teeb ülevaateid Ukraina sõjasündmustest enda sõnul lihtsalt välissündmuste vaatlejana. «Keegi ei ole mulle seda ülesandeks teinud.»

Varem on Taro töötanud pikalt ka Postimehe välistoimetuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles