Ukraina: Ida-Ukrainas tabati kümme vene langevarjurit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene langevarjur
Vene langevarjur Foto: SCANPIX

Ukraina valitsuse ja sõjaväe andmetel on Ida-Ukrainas kinni võetud kümme Venemaa armee langevarjurit.

Venelased kuulatakse üle ning neid kahtlustatakse ebaseaduslikus Ukrainasse tungimises, edastab AFP.

Ukraina ja rahvusvahelise meedia andmetel kuuluvad kinnivõetud Venemaa 98. õhudessantdiviisi, mis asub Kesk-Venemaal Ivanovos.

Ukraina teatel võeti venelased kinni 50 kilomeetri kaugusel Donetskist Dzerkalnõi külas.

Ukraina julgeolekuteenistuse teates seisab, et «võimuesindajad alustasid vene kodakondsusega relvastatud sõjaväelaste ebaseadusliku piiriületuse uurimist».

Ukraina kaitseminister Valeri Heletei kinnitusel tabati Venemaa sõdurid eile.

«Ukraina relvajõud tabasid grupi vene langevarjureid. Ametlikult oleks venelased pidanud olema oma kodumaal treeninghüpetel. Tegelikult aga tegelesid sõjalise agressiooniga Ukrainas. Isegi nende perekonnad ei olnud nende missioonist teadlikud,» teatas Heletei Facebookis.

Kaitseminister lisas vene sõdurite perekondadale, et nad uurigu, kus nende pereliikmed tegelikult on ning käskigu neil Ukrainast lahkuda, kus neist saab niiikuinii kahuriliha.

Moskva võimud on seni jätkuvalt eitanud Vene vägede kohalolu Ukrainas ning süüdistanud Ukraina valitsust valetõendite esitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles