USA taunis Vene sõjaväe suurenevat kohalolekut Ukrainas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdur puhkehetkel Donetski oblastis Debaltsevo linna lähistel.
Ukraina sõdur puhkehetkel Donetski oblastis Debaltsevo linna lähistel. Foto: SCANPIX

USA nimetas esmaspäeval Venemaa sõjaväe suurenevat kohalolekut Ukrainas konflikti tõsiseks eskaleerumiseks.

«Vene sõjaväe korduv sekkumine Ukrainas on vastuvõetamatu ja ohtlik,» säutsus Ühendriikide rahvusliku julgeoleku nõunik Susan Rice suhtlusvõrgustikus Twitter.

Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) teatas esmaspäeval, et sõjavägi pidas Donetski oblastis kinni 10 Vene õhudessantväelast.

Rice mainis näidetena Vene sõjalisest sekkumisest suurtükkide, õhutõrjesüsteemide, kümnete tankide ja sõjaväelaste saatmist Ukrainasse. «See märgib konflikti tõsist eskaleerumist.» 

«Venemaal ei ole õigust saata sõidukeid või kaupa Ukrainasse ilma sealse valitsuse loata,» lausus Rice.

Kiiev on süüdistanud Venemaad korduvalt agressioonis ning Ida-Ukraina separatistide relvastamises, rahastamises ja väljaõpetamises. Samuti on Ukraina võimud heitnud Moskvale ette piiriülest suurtükituld Ukraina vägede pihta ning Vene relvajõudude liikmete osalemist lahingutes separatistide poolel.

Moskva on kõiki süüdistusi eitanud.

Ukraina julgeolekujõudude andmeil sisenes esmaspäeval Aasovi mere lähedal Venemaalt riigi territooriumile soomukikolonn, millega valitsusväed lahingusse astusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles