Otse: eksperdid vaevad kooseluseaduse tahke ja teravikke

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Suur
Neeme Suur Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Riigikogu õiguskomisjon korraldab täna arvamusseminari «Kooseluseaduse tahud ja teravikud», kus eksperdid lahkavad kõnealust seadust ja räägivad perekonna rollist ühiskonnas. Postimees.ee toob arutelu videoülekande vahendusel lugejateni.

Õiguskomisjoni esimehe Neeme Suure sõnul on seminari eesmärk arutleda kooseluseaduse eelnõu juriidiliste ja sotsiaalsete tahkude üle ning pakkuda erinevatele osapooltele vahetu diskussiooni võimalust. «Ootan asjalikku ja lugupidavat mõttevahetust,» märkis ta.

Kell 11 algav arvamusseminar on jaotatud nelja teema vahel – perekond ja õigusruum, perekond ja teised ühiksondlikud institutsioonid, laps ja peremudelid ning perekond ja ühiskond. Ettekandeid teeb ühtekokku üheksa eksperti ning igale teemale järgneb arutelu.

Arutelu kava saab vaadata riigikogu koduleheküljelt.

Riigikogus läbis juunis esimese lugemise 40 riigikogu liikme poolt algatatud kooseluseaduse eelnõu, millele saab teha muudatusettepanekuid kuni 12. septembrini ning mis seejärel jõuab uuesti õiguskomisjoni ette arutamisele.

Kooseluseaduse eelnõu annab mitteabielulises kooselus elavate isikutele võimaluse oma kooselu registreerida ja seeläbi reguleerida omavahelisi õigussuhteid. Kooseluseaduse reguleerimisalasse kuulub kooselulepingu sõlmimise kord, registreeritud elukaaslaste õigused ja kohustused ning kooselulepingu lõppemise alused. Seaduseelnõu võimaldab ka  samasoolistel paaridel oma kooselu registreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles