Kiiev: Vene helikopterid ründasid Ukraina piiripunkti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväe helikopter Mi-24.
Sõjaväe helikopter Mi-24. Foto: SCANPIX

Ukraina sõjaväe teatel ründasid Vene Mi-24 lahingkopterid eile Ukraina Krasnatalovka piiripunkti ja tapsid seal 4 sõdurit.

«Eile ründasid Vene Mi-24 helikopterid Krasnatalovka piiripunktis Ukraina piirivalvureid. Rünnaku tagajärjel sai neli piirivalvurit surma ja kolm haavata,» ütles riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu kõneisik Andri Lõssenko täna Kiievis.

Julgeolekunõukogu teatel hukkus viimase ööpäeva jooksul kokku  12 ukraina sõdurit ja sai haavata 19.

Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) teatas, et on riigi territooriumil pidanud künni 10 Vene õhudessantväelast ja kuulab neid üle osana kriminaaljuurdlusest, teatas julgeolekuteenistus 

Vene 98. õhudessantdiviisi 331. polgu sõdurid peeti kinni Donetskist ligi 50 kilomeetrit kagus Dzerkalne küla lähistel, seisis SBU avalduses. Venemaalt kommenteerisid allikad vaid, et sõdurid sattusid sinna juhuslikult.

Ukraina julgeolekujõudude andmeil sisenes eile ka Aasovi mere lähedal Venemaalt riigi territooriumile soomukikolonn, millega valitsusväed lahingusse astusid ning Ukraina sõjaväe hinnangul püüdis Venemaa avada uut rinnet senisest oluliselt enam lõuna pool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles