Mikser: Eesti soovib USA sõjalise kohaloleku jätkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser ja senaator Robert Menendez.
Sven Mikser ja senaator Robert Menendez. Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Sven Mikseri sõnul soovib Eesti nii USA maaväeüksuse siinpaiknemise jätkumist kui ka võimaliku staabielemendi toomist Eestisse.

«Kuna uus julgeolekuolukord jääb kestma pikemaks ajaks, soovib Eesti, et Ameerika Ühendriikide sõjaline kohalolek meie riigis jätkuks,» ütles Mikser teisipäevasel kohtumisel Eestit külastava Ameerika Ühendriikide senati välisasjade komitee esimehe senaator Robert Menendezega, kellega arutas liitlaste kohalolekut ja eelseisvat NATO tippkohtumis. «Meie eesmärk on tagada Eesti julgeolek mistahes välisohtude vastu ja seetõttu on tarvis meie piirkonnas heidutust tugevdada,» lisas Mikser.

«Eelseisval NATO tippkohtumisel on Eesti huvi, et NATO liitlaste suurendatud kohalolek meie piirkonnas jääks püsima ning et NATO reageerimisvõimet tõstetaks,» ütles Mikser.

Mikser tänas kaitseministeeriumis aset leidnud kohtumisel senaator Menendezi Ühendriikide kiire reageerimise eest Eesti, Läti, Leedu ja Poola julgeoleku kindlustamiseks. Senaator Menendez tänas Eestit aktiivse osaluse eest rahvusvahelistel operatsioonidel ja rõhutas, et president Obama visiit on tunnustuseks Eesti edukusele.

Demokraadist senaator Robert Mendendez kohtub teisipäeval ka president Toomas Hendrik Ilvese, peaminister Taavi Rõivase ja välisminister Urmas Paetiga. Kolmapäeval külastab senaator Mendendez Ämari lennubaasi ning kohtub Eestis paiknevate Ameerika Ühendriikide sõjaväelastega.

Mendendez külastab Eestit seoses NATO tippkohtumise ettevalmistamise ja liitlaste heidutusmeetmete tugevdamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles