Jüri Ratasest võib saada reformierakondlane

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil Jüri Ratas ning reformierakondlased Peep Aru ja Igor Gräzin.
Esiplaanil Jüri Ratas ning reformierakondlased Peep Aru ja Igor Gräzin. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tuleva aasta märtsis toimuvatel riigikogu valimistel kandideerib Jüri Ratas suure tõenäosusega Reformierakonna ridades.

Peagi taas kokku tulev riigikogu annab hoo sisse järjekordsele valimiseelsele tsüklile, kus annavad tooni riigieelarve, julgeolekuküsimused, kooseluseaduse saatus riigikogus, aga ka võimalikud isikute ümberpaigutamised.

Üks praegu põnevamaid isikuid puudutav võimalik tulevikustsenaarium räägib Reformierakonna valikutest. Et kui europarlamendi saadikust Andrus Ansipist saab eurovolinik, siis asub tema asemel europarlamenti praegune välisminister Urmas Paet.

Aga selle üsna kaua õhus olnud käiguga vahetused veel ei lõppe. Räägitakse, et uueks välisministriks saab praegune keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus, nii et tema koht jääb vabaks.

Reformierakonna paigutustesse sekkub ka nimi ühe teise erakonna esiotsast: järjest valjemini räägitakse, et Keskerakonda kuuluv riigikogu aseesimees Jüri Ratas kandideerib riigikogu valimistel oravapartei ridades.

Reformierakonna Tallinna piirkonna juht ja erakonna riigikogu fraktsiooni esimees Kristen Michal ütles, et tal pole Ratasega sel teemal vestlust olnud, aga ehk seisab see nüüd ees.

«Jüri Ratas on hea mainega ja töökas noor mees. Tema ja noorema põlvkonna keskerakondlaste jaoks on ilmselt üsna keeruline olla erakonnas, mida juhttuumik veab järjekindlalt Eestist ära Ühtse Venemaa poole. Küllap sellest tulevad ka eneseotsingud,» pakkus Michal. «Mina näeks teda hea meelega meil tööd tegemas.»

Edasi loe tänasest Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles