Põhja-Korea nimetas Ameerikat inimõiguste surnuaiaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad möödunud nädalal Fergusonis.
Protestijad möödunud nädalal Fergusonis. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea kasutas ära juhuse Ameerika kritiseerimiseks, nimetades riiki Missouri rassirahutustega ümberkäimise tõttu inimõiguste surnuaiaks. Pyongyang lisas, et USA peaks tegelema omaenda probleemide lahendamise, mitte teiste riikide kritiseerimisega.

«USA on tõepoolest inimõigusi rikkuv riik, kus inimesi diskrimineeritakse ja alandatakse nende rassi tõttu ja kus nad peavad pidevat hirmu tundma, et neid tulistatakse,» teatas Põhja-Korea välisministeerium riikliku uudisteagentuuri KCNA sõnul.

«Lahendusi ei peaks leidma demonstrantide mahasurumises, vaid tuua päevavalgele Ameerika ühiskonna tõeline pale – selleks on inimõiguste surnuaed,» lisas välisministeerium.  

Juhtum, kus valgenahaline politseinik tulistas mustanahalise teismelise surnuks ja sellele  järgnevate protestide karmikäeline mahasurumine on andnud ka Hiinale, Iraanile ja Venemaale ettekäände USA vigade väljatoomiseks, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Washington on Põhja-Koread korduvalt süüdistanud inimõiguste jämedas rikkumises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles