Kohus mõistis Andrus Värniku tingimisi vangi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Värnik
Andrus Värnik Foto: Raigo Pajula

Harju maakohus mõistis täna endise odaviskaja Andrus Värniku süüdi korduvas ja suurt valu põhjustanud kehalises väärkohtlemises ning karistas teda kokkuleppemenetluses kahe aasta ja ühe kuu pikkuse tingimisi vangistusega.

Vangistust ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kahe aasta ja kuue kuu pikkusel katseajal toime uut kuritegu ja täidab kriminaalhooldaja kontrollnõudeid. Lisakohustustena peab Värnik katseajal osalema sotsiaalprogrammis ja ei tohi tarvitada alkoholi ja narkootikume.

Samuti mõistis kohus Värnikult välja kannatanu tsiviilhagi 4100 eurot ning riigituludesse sundraha ja menetluskulud, ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Kuna kohus arutas kriminaalasja kannatanu eraelu kaitseks kinnisel istungil, siis süüdistuse täpsemat sisu pole võimalik avaldada.

Eelmise aasta augustis sattus Värnik meedia tähelepanu alla, kui ta tungis Kuldnoka tänaval asuvas korteris kallale ühele naisele ja sündmuskohale kutsuti seejärel ka politsei.

Andrus Värnik tuli 2005. aastal odaviskes maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles