Riigigümnaasiumide laine täies hoos: Rapla on järgmine

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski.
Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski. Foto: Elmo Riig / Sakala

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski ning Rapla vallavanem Ilvi Pere sõlmivad täna ühiste kavatsuste kokkuleppe Raplas riigigümnaasiumi rajamiseks.

Kokkuleppe järgi korraldab Rapla vald riigigümnaasiumi töö alustamise hetkeks Rapla valla üldhariduskoolid ümber põhikoolideks, lõpetades gümnaasiumiastmetes hariduse andmise, teatas haridus- ja teadusministeerium.

Ühiste kavatsuste leppes rõhutatakse, et gümnaasium on mõeldud eelkõige Rapla maakonna õpilastele ning kool alustab tegevust hiljemalt 2018. aasta septembris.

Õppetöö korraldamisel lähtutakse riigigümnaasiumide kvaliteedikokkuleppest, mis sõlmiti tänavu aprillis riigigümnaasiumide direktorite, õpilaste, õpetajate ja ministeeriumi vahel.

Ministeerium ja vald lepivad kokku, et õppekompleks peab olema nüüdisaegne, kompaktne, tõhusa ruumikasutusega ja väikeste ülalpidamiskuludega, mille jaoks taotleb ministeerium toetust Euroopa Liidu tõukefondide meetmest.

Kokkuleppe järgi korraldab Rapla vald riigigümnaasiumi töö alustamise hetkeks olemasolevad Rapla valla üldhariduskoolid ümber põhikoolideks, lõpetades gümnaasiumiastmetes hariduse andmise.

Detailsem tegevuskava pannakse lepingu järgi paika hiljemalt tänavu 15. detsembriks.

Kaks nädalat tagasi sõlmis Ossinovski sarnase lepingu Viimsi vallavanemaga.

Eelmise aasta septembris kehtima hakkanud põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse järgi peab aastaks 2020 igas maakonnas olema vähemalt üks riigigümnaasium.

Sarnase lepingu on juba sõlminud ka näiteks Põlva, Paide, Pärnu, Jõhvi, Kohtla-Järve ja Hiiumaa esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles