Hillary Clinton: Osama bin Laden varjab end Pakistanis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osama bin Laden
Osama bin Laden Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide välisminister Hillary Clinton arvab, et  Al-Qaeda terrorismivõrgustiku juht Osama bin Laden peidab end endiselt Pakistanis.

Enne Kabuli konverentsi ütles Clinton: «Ma usun, et ta (bin Laden) on Pakistanis ja oleks väga hea, kui me saaks nad (Al-Qaeda liidrid) kinni püüda.»

CIA juht Leon Panetta väitis eelmisel kuul samuti, et bin Laden varjab end endiselt väga osavalt, vahendab Telegraph.

Ameerika Luureorganisatsiooni sõnul on bin Laden hoolimata kehvast tervisest ja hoolikast varjamisest siiski elus. Samuti arvatakse, et mitmed propagandistlikud audiosõnumid on pärit just temalt.

Afganistani president Hamid Karzai ütles konverentsil, et arvatavasti varjab end piiri lähedal ka Talibani liider ja asutaja Mullah Mohammad Omar.

«Me teame, et Talibani mõned vanemad liidrid viibivad Pakistanis. See ei ole meie jaoks uudis. Taliban on õel vaenlane, mis kuritarvitab iga islami ja rahvusvahelist standardit, et lõhkuda meie ühtsus ja jõupingutused,» ütles Karzai.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles