BP töötles naftalekke juhtimiskeskuse fotosid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: BP

Naftakontserni British Petroleum süüdistatakse Mehhiko lahe naftalekke juhtimiskeskuse fotode töötlemises, millega taheti näidata, et reostust likvideeritakse hoolikamalt kui tegelikult.

BP tunnistas, et postitas oma veebilehele töödeldud foto, mis liialdas Houstoni keskuses toimuvat tegutsemist, vahendab Telegraph.

Nädalavahetusel postitatud foto näitas töölisi, kes jälgisid kümne hiigelekraani kaudu naftalekke olukorda. BP pressiesindaja tunnistas, et kaks ekraani olid tegelikult tühjad ning neile lisati fototöötluse abiga kaadreid. Samas lisas ta, et sellega soovis fotograaf näidata vaid oma oskuseid ning sellel ei olnud ühtegi kurja kavatsust.

BP esindaja Scott Deani sõnul korrigeeriti Photoshopi abil vaid tooni ning eemaldati läiget. Dean väitis, et originaalpilt pandi internetti üles esmaspäeval pärast seda, kui üks veebilehekülje Americablog veebikirjanik pööras tähelepanu töödeldud piltidele.

Suurbritannia peaminister David Cameron hoiatas oma visiidil Washingtonis BPd range karistuse eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles