Pihkvasse maetud dessantväelaste haudadelt kadusid nimesildid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnuaed Venemaal.
Surnuaed Venemaal. Foto: SCANPIX

Venemaal Pihkva oblasti dessantväelaste värsketelt haudadelt Võbutõs kadusid nimeplaadid ja sõdurite fotod, säutsus Twitteris Vene ajakirjanik Oleg Kašin.

«Pihkvast kirjutatakse: kõigilt haudadelt on võetud ära nimeplaadid, fotod ja sõjaväeosa lähetatud vanikud. Nüüd on need nimetud hauad.»          

Uudisteportaal Dožd kirjutas samuti, et sõjaväepolügooni lähistel asuvale kalmistule 25. augustil salaja maha maetud kahe dessantväelase Leonid Kitšatkini (s 1984) ja Aleksandr Ossipovi (s 1993) hauda tähistavalt ristilt kadusid nimeplaadid, fotod ja vanikud, vahendas TSN.ua.

Nende hukkumise kuupäevaks olid märgitud vastavalt 19. ja 20. august. Seda, mis asjaoludel mehed  surma said, pole avalikustatud. 

Kuigi Kitšatkin ja Ossipov langesid ilmselt Donbassis, pole Venemaa seda tunnistanud.

25. augustil pidasid terrorismivastase operatsiooni üksused Donbassis kinni kümme Vene relvastatud dessantväelast. Oma sõnul olid nad pärit 98. õhudessantdiviisist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles