Täna Postimehes: politsei muudab koputajatele maksmist

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Politsei muudab informaatorite tasustamise süsteemi, välistamaks võimalusi koputajate raha omastamiseks või olukordi, kus raha maksnud politseinik satub hiljem kaastöötaja santaaži ohvriks.

Viimased aasta aega politsei juhtkonnas küpsenud «koputajate reform» on lõpusirgel. Selle idee on lihtne – kui seni võis iga kriminaalpolitseinik isiklikule informaatorile ülemuse teadmisel raha maksta, siis edaspidi tõmbub raharing märksa koomale.

Piltlikult: kui seni sai Narva korterivaras oma kriminaalpolitseinikust kontaktisikult kohtumise lõppedes tänutäheks politseid huvitava info eest 10-15 eurot, siis edaspidi jääb selline tasustamine pigem ära. Politseijuhtkonna soov on, et raha makstaks ainult olulise info eest, mis omakord võimaldaks «koputajaid» motiveerida suuremate summadega.

Politsei võimalused kaastöötajate tasustamisel on kasinad. Kui välisluures tuuakse olulise operatsiooni alustamiseks lauale kohver saja tuhande ja vastuluures kümne tuhande euroga, siis kriminaalpolitseis on erakordne juba mitmesaja eurone tasu.

Kuidas uus tasustamine välja näeb ja kes sellega tegelema hakkavad, loe Postimehe paberlehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles