Riigikogu komisjonid on suvel kohtunud viiel korral

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompea loss on suvekuudel tühi ja mahajäetud.
Toompea loss on suvekuudel tühi ja mahajäetud. Foto: Toomas Huik

Pärast viimast Riigikogu istungit 17. juunil on saadikud osalenud komisjonide töös viiel korral. Ainsana peab korrapäraseid istungeid Euroopa Liidu asjade komisjon, seni on neid olnud kolm. Kultuuri- ja rahanduskomisjonid on kumbki pidanud ühe erakorralise istungi.

Istungjärgu ajal toimub töö komisjonides kaks korda nädalas, esmaspäeviti ja neljapäeviti. Praegu on rohkem kui kuu aja jooksul komisjonides koos käidud viis korda. Kolm korralist istungit on pidanud Euroopa Liidu asjade komisjon. Need toimusid 18. juunil ning 2. ja 9. juulil. Istungid on alanud kell 10 ning kestnud 45 minutist kahe tunnini.

Euroopa Liidu asjade komisjoni kuulub 15 saadikut. Kolmel suvisel istungil on kohal olnud kaks kolmandikku komisjoniliikmetest, puudujaid on olnud neli kuni kuus. Komisjoniistungitel on kokku lepitud Eesti seisukohad Euroopa Liidu ministrite kohtumisteks. Tegeleti sotsiaalteemade, kalanduse, põllumajanduse ja metsanduse küsimustega.

Kõigilt kolmelt istungilt puudusid Silver Meikar, Mailis Reps. Kahele istungile ei jõudnud Sven Mikser, Mart Nutt ja Jüri Tamm. Ühelt istungilt puudusid Taavi Rõivas, Aleksei Lotman, Rein Ratas.

Kõigil seni toimunud suvistel istungitel osalesid Enn Eesmaa, Raivo Järvi, Mari-Ann Kelam, Maret Maripuu ja Evelyn Sepp. Euroopa Liidu asjade komisjoni juhivad Marko Mihkelson ja Ester Tuiksoo.

Korra on suvel koos käinud kultuuriasjade komisjon. Erakorraline istung toimus 13. juulil ja kestis pool tundi. Päevakorras oli üks punkt, arvamuse andmine Euroopa Komisjoni raamatu «Kultuuri- ja loomemajanduse potentsiaali rakendamine» Eesti seisukohtade suhtes.

Istungit juhtis Peeter Kreitzberg, osalesid Eldar Efendijev, Helmer Jõgi, Peeter Kreitzberg, Lauri Luik, Mailis Reps, Paul-Eerik Rummo, Karel Rüütli ja Lauri Vahtre. Puudus Georg Pelisaar.

Rahanduskomisjon pidas euro-teemalise erakorralise istungi 15. juulil. Komisjon kuulas rahandusminister Jürgen Ligi, rahandusministeeriumi kantsler Tea Varraku ja eurole üleminekut korraldavate Tanel Rossi ja Ülle Krooni ülevaateid eurole ülemineku valmisoleku hetkeseisust.

Istungit juhtis Taavi Rõivas, osalesid Peep Aru, Helle Kalda, Inara Luigas, Tarmo Mänd, Eiki Nestor, Taavi Rõivas, Kadri Simson, Harri Õunapuu. Istungilt puudusid Mart Laar, Toomas Trapido, Margus Tsahkna, Jaan Õunapuu.

Viimati toimus Riigikogu istung 17. juunil, korraline istungjärk algab 13. septembril. 2007. aastal vastu võetud riigikogu liikme staatuse seadus kaotas parlamendisaadikute puhkuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles