EL tõhustab piiride valvamist ebaseaduslike immigrantide vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illegaalsed immigrandid.
Illegaalsed immigrandid. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon nõustus Itaalia nõudmisega asendada Rooma poliitiliselt ebapopulaarsed operatsioonid Vahemerd ületavate ebaseaduslike immigrantide päästmiseks Euroopa Liidu ülese projektiga.

Euroopa Komisjoni siseasjade volinik Cecilia Malmström teatas kolmapäeval plaanist tugevdada Euroopa piirivalveagentuuri. Ta kannustas kõiki ELi liikmesriike eraldama lennukeid, laevu ja inimesi «Frontex Plus» operatsioonideks, mis loodetakse käivitada hiljemalt novembris.

Itaalia alustas «Mare Nostrum» operatsiooni eelmise aasta oktoobris, kui 360 immigranti uppus Lampedusa saare lähedal. Rooma nõudis ELilt suuremat panustamist, öeldes, et ei suuda üksi kanda koormat, seda enam, et enamik immigrante soovib liikuda Itaaliast edasi põhja poole. «Mare Nostrum» on läinud Itaaliale maksma umbes 9,5 miljonit eurot kuus.

Itaalia siseminister Angelino Alfano tervitas ELi otsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles