Video:Islamiriigi käes oleva USA ajakirjaniku ema palus oma poja vabastada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shirley Sotloff
Shirley Sotloff Foto: SCANPIX

Sunniitliku äärmusgrupeeringu Islamiriigi pühasõdalaste poolt röövitud ja vangistatud USA ajakirjaniku Steven Sotloffi ema tegi videopöördumise ja palus ta poeg vabastada.

Shirley Sotloff pöördus oma palvega Islamiriigi juhi Abu Bakr al-Baghdadi poole, edastab BBC.

Steven Sotloff jäi Süürias kadunuks möödunud aastal, kuid teda oli näha Islamiriigi poolt möödunud nädala avaldatud videol, mis näitab teise USA ajakirjaniku James Foley julma hukkamist.

Tapmisvideol olev pühasõdalane räägib briti aktsendiga inglise keelt öeldes, et nende käes olevate ameeriklaste elu sõltub president Barack Obamast.

Hiljuti viis USA läbi tosinajagu õhurünnakut Islamiriigi käes olevatel aladel Iraagis.

Shirley Sotloff kirjeldab videopalves oma poega kui ajakirjanikku, kes kajastab olukorda Lähis-Idas ning rahumeelsete moslemite kannatusi türannide käe all.

«Steven ei saa kontrollida USA valitsuse tegevust. Ta on ajakirjanik, kes teeb oma tööd. Tean, et teie kui kaliif saate ta vabastada. Ma palun teid, palun vabastage mu poeg. Teen seda, mita teeks iga ema- palun oma lapse eest. Palun kasutage oma mõjuvõimu ja säästke ta elu näidates sellega end prohvet Mohammedi väärilisena,» lausub ameeriklanna.

Sotloffi röövimist ei ole nii laialdaselt kajastatud kui James Foley hukkamist.

USA võimuesindajad hoiatasid Shirley Sotloffi, et see palvevideo võib hoopis kiirendada ta poja hukkamist.

USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) endise pantvangide vabastamise läbirääkija Christopher Vossi arvates oli Shirley Sotloffi pöördumine pühasõdalasi austav ning sellise palve edastamine oli üldjoontes õige samm. Samuti näitas naine selle pöördumisega džihadistidele, et ta on tugev isiksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles