Hollande: Assad on džihadistide de facto liitlane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president François Hollande.
Prantsusmaa president François Hollande. Foto: SCANPIX

Prantsuse president lükkas täna tagasi võimaliku koostöö Bashar al-Assadiga, süüdistades teda Süüriat laastavate islamistide de facto liitlane olemises. Lisaks ärgitas  François Hollande ohule vastama humanitaarsete ja sõjaliste meetoditega.

«Assad ei saa olla terrorismivastases võitluses partneriks, sest ta on džihadistide de facto liitlane,» ütles Hollande täna.  Lisaks kordas ta oma ettepanekut korraldada Pariisis rahvusvaheline konverents organiseerimaks Islamiriigi (IS) vastu suunatud rahvusvaheliselt koordineeritud humanitaarset, julgeolekualast ja sõjalist tegevust.

Assad oli esmaspäeval teatanud, et on nõus rahvusvahelise kogukonnaga, ka USAga koostööd tegema, et asuda üheskoos ISi mässuliste vastu võitlema. USA on juba teinud ISi positsioonide tuvastamiseks luurelende ning käiku on nähtud võimaliku rünnaku eestööna.

Hollande’i kõneles Prantsusmaa pealinnas Pariisis iga-aastasel suursaadikute kogunemisel ning käsitles sõnavõtus ka Ukrainas ja Liibüas valitsevat kriisi. Hollande’i sõnul puudutavad kõik konfliktikolded otseselt Prantsusmaad. «Kui selgub, et Vene sõdurid on Ukraina pinnal, siis oleks see olukord lubamatu ja väljakannatamatu,» sõnas Hollande.

«Hollande’i sõnul on Liibüa praegu tema suurimaks mureallikaks. «Seal toimub täielik segadus,» kommenteeris ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles