Taani hävitajad lahkuvad Eestist

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme lahkuvad neli kuud Ämari lennubaasist Eesti õhuruumi turvanud Taani hävitajad, et teha ruumi Saksa õhusõidukitele.

Taani lennusalgalt võtab õhuturbemissiooni üle neli Saksa hävituslennukit Eurofighter Typhoon reede keskpäeval, teatas kaitseväe peastaap.

Tseremoonial osalevad kaitseminister Sven Mikser, kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras, Taani Kuningriigi suursaadiku asetäitja David Michael Schjerlund ja Saksamaa Liitvabariigi suursaadiku asetäitja Reinhard Wiemer.

«Täna on eriline päev, sest me avame Eestis esmakordselt NATO Balti riikide õhuturbeoperatsiooni,» ütles peaminister Taavi Rõivas 30. aprillil, kui Taani hävitajad Eestis  maandusid.

Leedu Šiauliai lennubaasis valvasid Balti õhuruumi neli Poola hävitajat MiG-29 ning neli Ühendkuningriikide hävitajat Eurofighter Typhoon.

Esialgu kestab õhuturbeoperatsioon Eestis aasta lõpuni, kuid seda võidakse pikendada NATO tippkohtumisel järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles