Rõivas: seadus ei tolereeri avalikus kohas lausjoomist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas
Peaminister Taavi Rõivas Foto: Peeter Langovits

Ei suvel kehtima hakanud korrakaitseseadus ega ühiskonna eetikatunne tolereeri avalikus kohas lausjoomist, ütles peaminister Taavi Rõivas, soovides ära klaarida avalikkuses levinud valearusaama. 

«Nii kolm ja pool aastat tagasi seaduseks saanud korrakaitseseadus kui Eesti ühiskonna eetikatunne ja moraal välistavad, et oleks tolereeritud alkoholi kuritarvitamine, lausjoomine avalikus kohas,» ütles Rõivas valitsuse pressikonverentsil.

«Kõik need kajastused, mis ütlevad, justkui see seadus lubaks lausjoomist avalikus kohas, on eksitavad - seadus pole midagi sellist kirja pannud. Olen nõus nii Hanno Pevkuri kui Andres Anveltiga, et kui on ikkagi nii, et vaadatakse seaduse tekstist täiesti mööda, jääb meil kaks võimalust: kas püüda paremini selgitada, mis seaduses tegelikult kirjas on, või avada see uueks aruteluks.»

Rõivase sõnul ei pööratud ilmselt 2007. aastast menetletud ning kolm ja pool aastat tagasi vastu võetud seaduse menetlusel avalikus debatis sellele teemale eriti palju tähelepanu.

Siseminister Hanno Pevkur ütles, et on politseiga sellest olukorrast rääkinud. Ta lootis, et politsei on oma esimesed järeldused teinud ning pöörab eriti kooli alguse puhul avalikule korrale oluliselt suuremat tähelepanu kui seni. «Seadusepügal peaks kaitsma normaalselt käituvaid inimesi, aga ju siis ei ole ühiskond veel lõpuni aru saanud, mida tähendab, kui inimestele antakse rohkem vabadusi,» nentis minister. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles