Islamiriik hukkas ööpäevaga üle 160 Süüria sõduri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitleja vangi võetud Süüria valitsusvägede sõduritega.
Islamiriigi võitleja vangi võetud Süüria valitsusvägede sõduritega. Foto: SCANPIX

Islamiriigi võitlejad on tapnud üle 160 Süüria sõduri, kelle nad võtsid vangi sel nädalal Tabqa õhuväebaasi vallutades, teatas täna Süüria inimõiguste vaatluskeskus.

Islamiriigi džihadistid uhkustasid ka ise ühismeedia kanalis Twitter, et tapsid 200 vangi võetud sõdurit ning postitasid internetti ka video, mis näitas vangi võetud sõdureid aluspesu väel marssimas. Islamiriigi võitlejad karjusid nende kõrval, et tagasiteed enam ei ole.

Süüria inimõiguste vaatluskeskuse juhi Rami Abdel Rahmani teatel hukkas IS kolmes paigas Raga provintsis eile ja täna varahommikul kokku üle 160 sõduri.

Sõdurid olid pärit Tabqa õhuväebaasist, mille IS pühapäeval vallutas. Sellega saavutas IS täieliku kontrolli Raqa provintsi üle, mille suurimat linna nimetab isehakanud kalifaat enda pealinnaks.

Abdel Rahmani sõnul oli baasis 1400 Süüria valitsusvägede sõdurit, kellest umbes pooltel õnnestus põgeneda, ent ligi 200 on nüüdseks tapetud.

Ülejäänud viiesajast üritasid paljud ööl vastu tänast jõuda valitsusvägede käes olevale alale Orontesi orus, ent mitukümmend neist langes Islamiriigi võitlejate kätte vangi.

Islamiriik kontrollib Süürias kogu Raqa provintsi ja suuremat osa Eufrati orus paiknevast Deir Ezzori provintsist. Lisaks kontrollivad džihadistid ka suurt sunnimoslemite ala Iraagis, sealjuures riigi suuruselt teist linna Mosulit.

Islamiriik postitab internetti regulaarselt võikaid videosid, mille eesmärgiks on nii Süüria armeega liitunute hirmutamine, kui kogu islamimaailmast uute sõdurite värbamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles