Ilves: Venemaa peab deklareerimata sõda

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

President Toomas Hendrik Ilves rõhutas täna õhtul, et Venemaa tegevus Ukrainas kujutab endast välja kuulutamata sõja pidamist.

«Vene Föderatsiooni relvajõud ründavad Ukrainat. See on sõjaline agressioon, mis peaks lõplikult hajutama kahtlused Venemaa sõnade ja tegude lahknevuse osas,» rõhutas riigipea.

«Ei ole võimalik tõsiselt rääkida diplomaatilisest protsessist või relvarahu läbirääkimistest, kui üks riik on de facto viinud teise riigi territooriumile oma relvajõud ilma loata, samas keeldudes ametlikult tunnistamast enda osalust konfliktis. Ukraina destabiliseerimine Venemaa poolt on jätkunud liiga pikka aega. Tänaseks on Ida-Ukrainas tegutsevatele terroristidele lisandunud selgelt äratuntavad Vene sõjajõud. See on deklareerimata sõda,» toonitas Ilves.

«Venemaa tegevus on ÜRO harta, Helsingi lõppakti ning Pariisi harta jäme rikkumine. Lääneliitlased peaksid jõudma kokkuleppele vajaduse osas sekkuda omalt poolt senisest veelgi otsustavamalt Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse kaitseks,» sõnas president Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles