Tšehhi peaminister lubas NATO kohaloleku suurendamist idas toetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi peaminister Bohuslav Sobotka.
Tšehhi peaminister Bohuslav Sobotka. Foto: SCANPIX

Tšehhi peaminister Bohuslav Sobotka lubas neljapäeval NATO kohaloleku suurendamist Ida-Euroopas toetada, kui Poola või Balti riigid sellekohast soovi avaldavad.

«Kui Poola või Balti riigid sellekohast soovi peaksid avaldama, siis me toetame seda algatust,» ütles Sobotka uudisteküljele www.idnes.cz.

«Pärast Krimmi anastamist Venemaa poolt ja praeguseid sündmusi Ukraina idaosas saame me aru Venemaa naaberriikide muredest, kelle territooriumil elab venelastest vähemus,» kinnitas peaminister.

Ukrainas tegutseb «kaugelt üle tuhande» Vene sõjaväelase, ütles kõrge NATO ametiisik neljapäeval. USA andmeil on Venemaa saatnud naaberriigi territooriumile uusi tanki- ja soomukikolonne ning juhib mässuliste vastupealetungi Luganski ja Donetski piirkonnas. Kiiev teatas neljapäeval, et Vene sõdurid vallutasid piirilinna Novoazovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles