Venemaa vastus Kanada NATO esindusele: viime teid kurssi õige geograafiaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa vastus Kanada NATO delegatsioonile
Venemaa vastus Kanada NATO delegatsioonile Foto: twitter

Kanada NATO delegatsioon avaldas Twitteris kaardi, kuidas lääs venemaa-Ukraina riigipiire näeb.

Kaardi juures on tekst, et Vene sõdurid on viimasel ajal liiga sageli Ukrainasse «eksinud» ning nad vajavad abi, et seda enam ei juhtuks.

Kaardil on Venemaa punase värviga ja sellel on rasvaselt «Russia». Ukraina ala on aga sinise värviga ja sellel on «Not Russia». Ukraina koosseisus on ära toodud ka Krimmi poolsaar, mis läks selle aasta kevadel Venemaa koosseisu.

Venemaa NATO delegatsioon vastas nüüd Twitteris Kanada NATO esinduse irvitusele, et Venemaa ja vene sõdurid ei tunne geograafiat.

«Aitame on Kandada kolleege viia kurssi Euroopa kaasaegse geograafiaga. Lisame kaardi, milline näeb Musta mere ümbrus välja praegu,» edastasid venelased.

Sellel kaardil on Krimmi poolsaar näidatud Venemaa koosseisu kuuluvana.  Sellel on erimärgistatuna  ka Abhaasia ja Lõuna-Osseetia, mis kulutasid end Gruusiast iseseisvaks, kuid neid ei ole rahvusvaheliselt iseseisvana tunnustatud. 

Venemaa ja Gruusia pidasid 2008. aastal nende territooriumide üle sõda ning seal on ikka Venemaa armee.

Venemaa kuulutas Krimmi Venemaa osaks märtsis pärast seal toimunud referendumit. Lääneriigid ei pea siiani Krimmi Venemaale kuuluvaks.

Kanada sotsiaalmeedias muiati, et Venemaa võib varsti välja anda kaardi, milllel on prantsusekeelne Quebec Kandast iseseisvununa näidatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles