Tänaval inimesi ohustanud mees lõi endale noa rinda

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotolavastus
Fotolavastus Foto: Toomas Huik

Eile teatati Pärnu kesklinnas ennast ja kõrvalseisjaid ohustavast mehest, kes vehkis noaga. Politsei pidas mehe kinni ja kiirabi toimetas ta haiglasse.

Kell 15.19 sai politsei väljakutse Pärnus Pika ja Vee tänava ristmikule, kus oli liikumas inimesi noaga ähvardanud mees, teatas politsei- ja piirivalveamet.

Kell 15.23 kohale jõudnud politseinik märkaski kirjeldusele vastavat meest, kes liikus tuikuval kõnnakul Endla bussipeatusse, kus seisid inimesed. Esialgu ei tundunud mees kellelegi ohtu kujutavat: tal oli käsi taskus ning kellegi suunas ta ähvardavaid liigutusi ei teinud.

Abijõudude saabudes lähenes politseinik mehele ja kutsus ta bussiootepaviljonist eemale, et mitte ohustada  peatuses viibijaid. Mees reageeris kutsele, liikudes käed taskus politseiniku poole, kuid käsi taskust välja võttes tuli sealt välja ka umbes 15 sentimeetri pikkuse teraga nuga.

Politsei antud korraldusele nuga maha visata, mees ei allunud. Ebaadekvaatselt käitunud mehe puhul oli tekkinud oht, et ta võib rünnata teisi või vigastada ennast. Noaga vehkides liikus mees politseinike suunas, kuid lõi siis ennast noaga rindkere piirkonda.

Ohtliku olukorra lahendamiseks tuli politseinikel viivitamatult sekkuda ja noa kättesaamiseks kasutati teleskoopnuia. Politseinikel õnnestus nuga kätte saada ja mehele kutsuti kohe kiirabi. Kohapeal osutasid politseinikud abi saabumiseni vigastatud mehele esmaabi.

Kiirabi toimetas 31-aastase mehe Pärnu haiglasse ja politsei tegeleb juhtunu asjaolude väljaselgitamisega.

Korrakaitsebüroo juht Kalvi Almosen on tänulik kaaslinlasele, kes kahtlust äratava käitumisega mehest politseid kohe teavitas. Tänu sellele oli võimalik äärmiselt ohtlik olukord kiiresti lahendada.

«Selliste sündmuste parim võimalik lahendus on see, kui ükski kõrvalseisja kannatada ei saa. Seekord õnnestus politseinikel see õiget taktikat kasutades ära hoida. Loomulikult ei võta see ära emotsionaalseid ebameeldivusi sündmust pealt näinud inimestelt,» kommenteeris ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles