Naine24 retseptivõistluse avab Anne oma munavaba šokolaadikoogi retseptiga. Saada Sinagi oma koogiretsept meile, et võita Fiskarsi köögitarvikuid. Vaata lähemalt SIIT!
Lugeja retsept: munavaba šokolaadikook kookoshelveste ja toorjuustu kattega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koogi jaoks:
- 500 ml piima
- 2 tl õunaäädikat
- 1 ¼ tassi naturaalset õunamoosi või keedetud ja püreestatud punapeeti
- ⅔ tassi oliiviõli
- 2 tl vaniljeekstrakti või ühe vaniljekauna seemned
- 1 tass valget nisujahu
- 1 tass + 1 spl täistera nisujahu
- 1 tassi roosuhkrut
- 1 tass kakaopulbrit
- 2 tl soodat
- 1 tl küpsetuspulbrit
- ½ tl soola
Katte jaoks:
- 200 gr toorjuustu
- 200 ml vahukoort
- maitse järgi suhkrut või steviat
- kookoshelbeid või -laaste
Ahi soojenda 175 kraadini. Määri kaks 20 cm suurust koogivormi võiga ja raputa üle kakaoga.
Lisa piimale äädikas ja lase 5 minutit seista. Samal ajal sega omavahel kuivained. Kui piim on 5 minutit seisnud, siis lisa õunamoos/peedipüree, õli ja vanilje ning sega. Lisa kuivainetele piimasegu ja mikserda ühtlaseks siidiseks taignaks. Jaga kahe eraldi koogivormi põhja ja küpseta ahjus seni, kuni tikk koogist puhtana välja tuleb.
Katte jaoks vahusta vahukoor magusainega, lisa toorjuust, mikserda veelkord. Rösti kookoshelbed ahjus pruuniks. Sega iga paari minuti tagant, sest kookoshelbed lähevad väga kiiresti kõrbema!