Ukraina esileedi kandis lipupäeval 50-eurost kleiti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina presidendiproua Marina Porošenko (vasakul) perega iseseisvuspäeva tseremoonial.
Ukraina presidendiproua Marina Porošenko (vasakul) perega iseseisvuspäeva tseremoonial. Foto: SCANPIX

Ukraina presidendiproua Marina Porošenko näitas möödunud pühapäeval riigi lipupäeva pidustustel, et elegantne ja esileedile sobiv riietus ei pea maksma sugugi üüratult palju. Pastellkollane kleit, milles ta Püha Sofia katedraali teenistusele tuli, oli massitoode Ukraina oma brändilt MustHave ja maksis 899 grivnat ehk ligi 52 eurot.

Tema 14-aastased kaksikud tütred kandsid sama kujundusega kleite, üks sinist ja teine valget.

Porošenko stiilikonsultant ostis need kleidid MustHave’ilt vaid päev enne lipupäeva tseremooniat. Nagu kirjutab ajaleht Kyiv Post, paistab, et igaühele kättesaadavate massitoote rõivaste valimine on sihilik samm – soov näidata presidendi pere lähedust tavaukrainlastega.

MustHave’i pressiesindaja Alina Jelovenkova sõnul olid tema kolleegid rabatud, kui said moekriitikult ja presidendiproua isiklikult stiilikonsultandilt Zoja Zvõnjatskivskalt päev enne lipupäeva kõne. Ta palus neilt proovimiseks kaheksat kleiti, millest kolm ära osteti.

MustHave’i töötajad teadsid vaid, et kleidid pannakse selga ametlikule üritusele. «Ta ei öelnud, kes neid kleite kannab,» jutustas Jelovenkova. «Hilja õhtul öeldi meile, et kleidid osteti, et neid saaksid kanda esileedi ja tema tütred. See oli suur šokk ja ma ausalt ei suutnud seda alguses uskuda.»

Marina Porošenko (52) ja Petro Porošenko (48) abiellusid 1984. aastal. Aasta hiljem sündis nende esimene laps poeg Oleksõi, kaksikud tütred Jevhenija ja Oleksandra sündisid aastal 2000 ning noorim poeg Mõhhailo aastal 2001. Marina Porošenko on erialalt kardioloog. Porošenkod kuuluvad Ukraina õigeusu kirikusse ja endine president Viktor Juštšenko on nende laste ristiisa.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles