Türgi avalikustas uue Erdoğani-sõbraliku valitsuse koosseisu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi uus peaminister Ahmet Davutoğlu.
Türgi uus peaminister Ahmet Davutoğlu. Foto: SCANPIX

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan kiitis heaks uue valitsuskabineti, mis koosneb suuresti tema ustavatest liitlastest.

Kõige tähelepanuväärsema käiguna saab Türgi uueks välisministriks endine Euroopa asjade minister Mevlüt Çavuşoğlu. Peaministri töö võttis Erdoğanilt eile üle Ahmet Davutoğlu, kes oli 2008. aastast olnud ise riigi välisminister, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Çavuşoğlu valimine välisministriks peaks rahustavalt mõjuma nii USAle kui ka Euroopa Liidule ning talt oodatakse Türgi seni üliambitsioonika välispoliitika tasakaalustamist.

Endine president Abdullah Gül, keda peeti varem Erdoğan lähedaseks liitlaselt, paistab nüüd ebasoosingusse sattunud olevat, sest uues valitsuses tal kohta pole.

Tähtsamad ministri nagu asepeaminister Ali Babacan ja rahandusminister Mehmet Şimşek jäävad oma ametipostidele. Asepeaministriks saab ka Erdoğani endine nõunik Yalçın Akdoğan, kes pole enne valitsusse kuulunud.  

Aysenur Islam on Türgi uue valitsuse ainus naissoost liige ning tema täidab perekonna ja sotsiaalpoliitika ministri kohta.  

Erdoğan kiitis täna presidendipalees Davutoğlu valitsuse heaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles