Graafik: esimese klassi koolijütside arv aina suureneb

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilapsed tunnis
Koolilapsed tunnis Foto: SCANPIX

Tänavu asub üldhariduskoolides õppima umbes 137 000 noort. Seejuures esimesse klassi läheb umbes 15 000 last, mis on eeldatavasti rohkem kui mullu.

Seevastu 10. klassi läheb üle 7000 noore, mis on prognoosi kohaselt vähem kui mullu (7800 noort ning tunamullu 8100 õpilast). Väheneb ka 12. klassi õppima asuvate noorte hulk.

Kutsehariduses on õpilaste arv kokku umbes  25 500. Prognoositav vastuvõtt esimesele kursusele on 11 000 (mullu 11 500). Viimastel aastatel on oluliselt tõusnud kutseõppes õppija keskmine vanus, sest on lisandunud õppijaid vanuses 25+, kes soovivad omandada kutse- või eriala ning tõsta oma konkurentsivõimet tööturul.

Selle aasta kõrgkoolide vastuvõtunumbrid selguvad, kui kõik üliõpilased on immatrikuleeritud ja andmed on Eesti Hariduse Infosüsteemis ehk septembri järel. Oodata on üliõpilaste arvu ja vastuvõetute arvu vähenemist.

Algaval õppeaastal on Eestis kokku 545 üldhariduskooli, millest 183 on põhikooliosaga või puhtad keskkoolid. Samuti tegutseb 16 täiskasvanute gümnaasiumit.

Algaval õppeaastal on Eestis 41 kutseõppeasutust ning 25 õppeasutust, mis pakuvad kõrgharidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles