Lugeja retsept: klassikaline meekook

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meekook
Meekook Foto: Lugeja pilt

Retseptivõistluse raames jagab oma meekoogi retsepti teistega Liis, kes lapsena pidas seda kooki jubedaks. Täiskasvanuna avastas meekoogi hea maitse ning pakub seda tihti ka oma külalistele, mis sest, et küpsetamisele kulub parasjagu aega ja vaeva. 

Põhjad:

  • 3 spl mett
  • 2,5 dl suhkrut
  • 3 muna
  • 2 tl söögisoodat
  • 6 dl (nisu)jahu

Kreem:

  • 1 kg 20-protsendilist hapukoort
  • 1 dl suhkrut

Põhjade jaoks vahustada munad kohevaks vahuks. Potis kuumutada mesi ja suhkur. Kui segu on tõusnud keema, tõsta pott tulelt ja lisada kohe munavaht. Selle juurde segada soodaga segatud jahu ning seejärel segada tainas ühtlaseks.

Tainas jahutada (võimalusel panna külmikusse tahenema). Seejärel jagada tainas kuueks osaks ning vormida jahusel küpsetuspaberil võimalikult õhukesteks plaatideks - ümmarguseks või kandiliseks, kuidas keegi ise soovib. Küpsetada ükshaaval 3-5 min 225-kraadises kuumuses. Ei tasu lasta end heidutada, kui üks plaat küpseb kauem ja teine pisut vähem, sel juhul jätavad koogiplaadid hiljem koogi põnevalt triibuliseks. Lasta kihtidel jahtuda.

Kreemi jaoks segada hapukoor ja suhkur (olen ise pakkide peale suhkru ära jaganud ja siis on lihtsam arvestada, palju ma ühele plaadile hapukoort võin lisada - esimesel korral jäi viimasele plaadile kreemi pisut vähe) ning määrida kreem jahtunud kihtide vahele. Üks tainaplaatidest purustada pudiks ja puistata koogile. Hoida kooki vähemalt 4 tundi või üleöö külmikus. Soovi korral tasandada ääred noaga ühtlaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles