Kraavi vajunud kaitseväe veokis sai viga viis ajateenijat

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe kolonn.
Kaitseväe kolonn. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eile öösel vajus Võrumaal kruusateel sõites kraavi kaitseväe veok, mille kastis sõitnud rühmatäiest ajateenijatest viis sai viga.

Liiklusõnnetus juhtus eile öösel kella 00.50 ajal Võrumaal Võru vallas Puiga küla lähedal asuval kruusateel. Kaitseväe veoauto MAN, mida juhtis 26-aastane mees, kaotas pehme teeserva tõttu juhitavuse ja vajus kraavi külili.

Sõiduki kastis viibinud kolm isikut said esmaabi kohapeal ja kaks isikut toimetati Tartu Ülikooli kliinikumi.

Veoautoga sõitsid ajateenijad, keda transporditi väliõppuselt tagasi väeossa, ütles 2. jalaväebrigaadi teabeohvitser Jaanika Ojakõiv Postimehele. «Ajateenijad olid lõpetanud nädal aega kestnud väliõppuse, kus nad valmistusid sõdurieksamiks. Õppus lõppes öiste tegevustega ning pärast selle lõppu viidi veoautoga ajateenijaid oma väeossa tagasi,» rääkis Ojakõiv.

Et praegu on palju sadanud vihma, oli metsas kruusatee teeperv muutunud pehmeks ning veok vajus teepervel lihtsalt ümber.

Veokis oli õnnetuse ajal kokku umbes rühmatäis, 30 ajateenijat.

«Veokit juhtis samuti ajateenija, kes oli teenistuses olnud kaheksa kuud, tal on vajaliku kategooria juhiload olemas,» lisas Ojakõiv.

«Viga saanutest neli on tagasi väeosas, üks veel haiglas. Tal ei ole midagi väga ohtlikku, mehe vanemaid on juhtunust teavitatud,» lisas teabeohvitser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles