Hollande: EL ilmselt laiendab sanktsioone Venemaa suhtes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president François Hollande
Prantsusmaa president François Hollande Foto: SCANPIX

Brüsselis kohtuvad Euroopa Liidu liidrid ilmselt laiendavad sanktsioone Venemaa suhtes seoses Ukraina konflikti eskaleerumisega, ütles Prantsuse president François Hollande.

«Sanktsioone kahtlemata suurendatakse ning Euroopa Komisjon peab tegema tööd» nende rakendamiseks, ütles Hollande pärast EL-i vasaktsentristide kohtumist Pariisis.

Ukraina kriis on suurim kriis pärast külma sõja lõppemist, ütles Prantsuse riigipea.

«See on lähedal Euroopale. See on Euroopa piiril. See, mis on toimumas, puudutab Euroopat otseselt. Mitte ainult Euroopat, kogu maailma, kuid eriti Euroopat,» lisas ta.

Erinevalt mitmetest maailma liidritest ei kinnitanud Hollande Vene vägede kohalolekut Ukraina territooriumil, öeldes, et on tõenäoline, et need olid Vene sõdurid ning kindlasti «relvastatud mässulised, keda aitab Venemaa».

Hollande'i sõnul on hiljutised sündmused olukorra kindel eskaleerumine.

«Euroopa peab tegutsema. Ta on juba seda teinud. Kuid pingete sellise eskaleerumisega tuleb võtta vastu uusi otsuseid,» ütles Hollande.

Prantsuse president ütles, et Ukraina riigipead Petro Porošenkot kuulatakse väga tähelepanelikult EL-i liidrite kohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles