Vastu tema tahtmist vabastatud Guantánamo vang kadus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastu tema tahtmist vabastatud Guantánamo vang kadus
Vastu tema tahtmist vabastatud Guantánamo vang kadus Foto: SCANPIX

Kuubal Guantánamos asuvast USA armeebaasi vangilaagrist vabastatud mees jäi oma kodumaal Alžeerias kadunuks.

USA vabastas alates 2002. aastast vangilaagris olnud alžeerlase selle nädala esmaspäeval ja saatis ta tema kodumaale, kirjutab Reuters.

Mees ei soovinud enda vabastamist ega Alžeeriasse saatmist. Ta kartis islamistide ja Alžeeria valitsuse poolseid süüdistusi.

Inimõigusorganisatsiooni Human Rights Watch kinnitusel on see alžeerlane esimene Guantánamo vang, kelle USA vastu tema tahtmist vabastas ja kodumaale läkitas.

Guantánamo vange esindava organisatsiooni esindaja sõnas, et mehe perekond ei tea temast pärast Alžeeriasse jõudmist mitte midagi.

Organisatsioon Centre for Constitutional Rights arvates lasi Alžeeria valitsus luurel mehe arreteerida ning teda hoitakse kuskil kinni.

Kuubal USAle kuuluvas vangilaagris on olnud sadu terrorismis kahtlustatavaid. Enamik neist arreteeriti pärast 2001. aasta terrorirünnakuid Afganistanis ja Pakistanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles