Medvedev kutsus kokku julgeolekukomisjoni

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev.
Venemaa president Dmitri Medvedev. Foto: AP / Scanpix

Venemaa president Dmitri Medvedev kutsus kokku julgeolekukomisjoni, et arutada eile parlamendi alam- ja ülemkojas vastuvõetud otsust separatistlike Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvuse tunnustamiseks.


Kreml ei soostunud kohtumise üksikasju avaldama, kuid anonüümseks jääda soovinud valitsusesindaja kinnitusel toimub kohtumine täna Musta mere äärses Sotši kuurortlinnas, vahendas Reuters.

Kohtumisest, kus tulevad arutlusele ka Venemaa ja lääneriikide suhted ning Vene väekontingendi suurus Gruusias, võtab osa ka Venemaa peaminister Vladimir Putin.

Eile õhtul nõudis USA president George W. Bush Gruusia territoriaalse terviklikkuse austamist ja soovitas Venemaal mitte separatistlike piirkondade iseseisvust tunnustada. USA nimetas Gruusia separatistlike piirkondade iseseisvuse tunnustamist «vastuvõetamatuks».

AFP andmetel saadab USA riigi asepresidendi Dick Cheney järgmisel nädalal Gruusiasse. Visiit leiab aset kõigest päev pärast Euroopa Liidu liikmesriikide erakorralist kohtumist, kus tuleb arutlusele Gruusia konfliktiga seonduv.

Time.comi andmetel viibis Gruusias ka USA vabariiklaste presidendikandidaadi John McCaini naine Cindy, kes kohtus Gruusia president Mihheil Saakašviliga ja arutas temaga ÜRO toiduabiprogrammi WFP (World Food Programme) üksikasju.

Omavahel pidasid nõu ka juhtivate tööstusriikide klubi G7 esindajad, kes avaldasid samuti muret, et Venemaa president võib parlamendis vastuvõetud dokumendile oma heakskiidu anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles