Eesti toetab Ebola tõkestamist Aafrikas 50 000 euroga

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libeeria tervishoiutöötajad riietumas Ebolasse nakatumise eest kaitseriietusse.
Libeeria tervishoiutöötajad riietumas Ebolasse nakatumise eest kaitseriietusse. Foto: SCANPIX

Välisministeerium toetab Maailma Tervishoiuorganisatsiooni (WHO) tegevust 50 000 euroga, et tõkestada Ebola haiguspuhangu edasist levikut Lääne-Aafrikas, eriti Guineas, Libeerias, Sierra Leones ja Nigeerias. 

Välisminister Urmas Paeti sõnul on tegemist kiiresti leviva ning äärmiselt ohtliku viirusega, mille leviku peatamine on hädavajalik. «Peame ära hoidma suurema epideemia ning takistama viiruse levikut Aafrika lääneosas,» lisas ta.

WHO abi eesmärk on vältida edasist haiguspuhangu laienemist Lääne-Aafrikas, luua töötav seire- ja hoiatussüsteem, aktiivne järelkontroll uute kahtluste korral ning haiglanakkuste vähendamine.

Samuti plaanib WHO korraldada Lääne-Aafrika riikide omavalitsuste ja meditsiinitöötajate koolitusi ning võtta kasutusele ettevaatusabinõud kõigis kõrge riskiga piirkondade tervishoiuasutustes. Toetatakse ka laborivarustuse hankimist Ebola juhtude analüüsiks.

Märtsi lõpus avastati Kagu-Guineas kiiresti leviv ja eluohtlik Ebola-viirus. 28. augusti seisuga on nakkusesse surnud ligikaudu 1400 inimest. Nakatunud on ka 170 meditsiinitöötajat, neist 80 on  surnud. Viirus levib nii Lääne-Aafrika riikide pealinnades kui raskesti ligipääsetavates maapiirkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles