Porošenko: septembris on Ukrainasse oodata mitut ELi juhti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko Brüsselis ajakirjanike ees.
Ukraina president Petro Porošenko Brüsselis ajakirjanike ees. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko ütles Brüsselis ajakirjanikele, et septembris on Kiievisse oodata mitut Euroopa Liidu kõrget ametnikku.

«Septembris on Ukraina koht, mida minu kutsel külastavad mitmed tähtsad Euroopa juhid,» lausus riigipea eile. Tema loetelus olid Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso, Euroopa Ülemkogu eesistuja Herman Van Rompuy, Itaalia peaminister Matteo Renzi kui ELi selle poolaasta eesistujamaa valitsusjuht, europarlamendi esimees Martin Schulz ja mitme liikmesriigi juhid.

Lisaks teatas ta, et Euroopa Parlament saadab oma vaatlejad 26. oktoobriks kavandatud Ukraina parlamendivalimistele.

«Me leppisime kokku Euroopa Parlamendi vaatlejate saatmises ja me usume, et see on Euroopa Liidu teotatava poliitilise protsessi tähtis komponent,» ütles Porošenko.

Schultz kinnitas omalt poolt, et europarlament saadab vaatlejad Ukraina valimisi jälgima.

Porošenko sõnul leppisid Ukraina ja EL Brüsselis kokku ka paari järgmise kuu koostöö kava, milles on olulisel kohal septembri alguse konsultatsioonid energiaküsimustes ja läbirääkimised vabakaubandustsooni üle.

Assotsiatsioonilepe ELiga jõuab ratifitseerimiseks Ukraina parlamenti septembri keskel, kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles