Rootsi sõjavägi tõstis Ukraina arengute tõttu valmisoleku taset

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi valitsusjuht Fredrik Reinfeldt (paremal)pidas 30. augustil Brüsselis nõu Ukraina riigipea Petro Porošenkoga.
Rootsi valitsusjuht Fredrik Reinfeldt (paremal)pidas 30. augustil Brüsselis nõu Ukraina riigipea Petro Porošenkoga. Foto: SCANPIX

Rootsi kaitsevägi teatas laupäeval, et tõstab valmisolekut ja tõhustab luuretegevust seoses Ukraina olukorra pingestumisega, peaminister võrdles Venemaa käitumist külma sõja aegsega, vahendas uudisteportaal The Local.

«Me suurendasime peastaabi valmisoleku taset teatud valdkondades, näiteks luureandmete kogumises,» ütles kaitsejõudude pressiesindaja Niklas Englund AFP-le.

Rootsi sõjavägi on otsustanud viia kaks Gripen-hävitajat Gotlandi saarele, kus neil on paremad võimalused reageerida muutustele Läänemere piirkonna olukorras.

Englundi sõnul ei ole peale nende meetmete kavas Rootsi relvajõudude üldist valmisolekutaset tõsta. Peastaabi valmisolekutaset tõstetakse aeg-ajalt, lisas ta, aga mitte sageli.

Peaminister Fredrik Reinfeldt ütles reedel, et Rootsit otsene oht ei ähvarda, kuid Venemaa käitumine on muutunud agressiivsemaks.

«See sarnaneb käitumisele, mida me nägime külma sõja ajal,» ütles ta uudisteagentuurile TT.

Rootsi kaitsejõudude ülem Jan Salestrand ütles avalduses, et olukorda Ukrainas jälgitakse väga tähelepanelikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles