Abbott: Austraalia karmistab sarnaselt EL-ile Venemaa-sanktsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia peaminister Tony Abbott.
Austraalia peaminister Tony Abbott. Foto: SCANPIX

Austraalia karmistab sanktsioone Venemaa suhtes seoses Ukraina kriisiga, et need vastaksid Euroopa Liidu kehtestatud meetmetele, ütles peaminister Tony Abbott täna.

Austraalia on juba rakendanud sanktsioone Venemaa suhtes, kuid Abbott ütles, et neid karmistatakse seoses Moskva jätkuva ja tahtliku tegevusega naaberriigi suveräänsuse rikkumisel.

«Austraalia tõstab oma sanktsioonid Venemaa vastu Euroopa Liidu tasemele,» ütles peaminister Canberras parlamendile.

Abbott ütles, et Austraalia ei ekspordi Venemaale relvastust, riigi omanduses olevatele Vene pankadele suletakse Austraalia kapitaliturg, samuti ei tarnita Venemaale seadmeid nafta- ja gaasitööstuse jaoks ning ei toimu kaubavahetust ega investeeringuid Krimmi.

Austraalia peaministri sõnul rakendatakse ka teatud konkreetsete isikute suhtes finantssanktsioone ja reisikeeldu.

Euroopa Liit ja USA kehtestasid märtsis Venemaa suhtes karmid sanktsioonid seoses tema rolliga Ukraina kriisis ja Krimmi annekteerimisega.

EL andis pühapäeval Moskvale nädal aega toetuse vähendamiseks Ida-Ukraina venemeelsetele separatistidele, hoiatades, et vastasel juhul seisab Moskva silmitsi uute meetmetega.

Austraalia suhtub Ukraina konflikti erilise tähelepanuga, kuna juulis tulistati Ida-Ukraina kohal alla Malaysia Airlinesi reisilennuk, mis oli teel Amsterdamist Kuala Lumpurisse. 298 hukkunu seas oli 38 Austraalia kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles